Waar gebruiken wij uw donatie voor

Uw donatie wordt gebruikt voor het voeren van rechtszaken of andere campagnes om dierenleed te voorkomen. Het voeren van rechtszaken kost helaas veel geld. Het voeren van een rechtszaak kost ongeveer 15000 euro aan advocaat en griffie recht. Recht Voor Dieren krijgt geen overheidsgeld of subsidies.

Wij willen dit geld ook niet van de overheid, er zijn te veel organisaties die gelden ontvangen van de overheid en een bekend spreekwoord zegt: “Een hond bijt nooit in de hand van de baas, die hem voert”, wij zijn volledig onafhankelijk.

Stop dierenleed

Afschieten Knobbelzwanen

Vandaag hebben we mede een bezwaarschrift ondertekend tegen een vrijbrief voor het afschieten van Knobbelzwanen.

Wij hebben bezwaar tegen deze beslissing omdat wij van mening zijn dat deze vrijstelling voor
Faunabeheereenheid Fryslân en andere betrokken organisaties en individuen om knobbelzwanen af
te schieten ver buiten proportie en overbodig is voor het door hen beoogde doel. De potentiële
voordelen van deze onnodige afschot staan niet in verhouding tot de grote hoeveelheid leed die het
bij de knobbelzwanen veroorzaakt.

Ernstige mishandeling politie honden tijdens training.

Wij hebben naar aanleiding van beelden van Alberto Stegeman in het programma Undercover Nederland aangifte gedaan tegen de KNPV Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging (KNPV) 

De politie gaat kijken of er sprake is van dierenleed tijdens trainingen van politiehonden. Bij strafbare feiten wordt actie ondernomen, zo meldt de politie in een reactie op een uitzending van ‘Undercover in Nederland’.

Kom in actie

Welzijn grote grazers Free Nature

Er is ons hulp gevraagd voor grote grazers in Weurt, er zijn enkele dieren extreem mager. Gesprekken met de stichting Free Nature heeft niets uitgehaald. Er werd wel bijgevoerd, maar de meest magere dieren kregen niets extra gevoerd om extra aan te sterken.Deze dieren staan onderaan in de rangorde in de groep en krijgen als laatste iets te eten, als er dan nog eten aanwezig is.

Wij hebben geadviseerd deze dieren separaat van de groep te zetten en extra bij te voeren met luzerne brok of Fibre beet.

Onze adviezen werden niet gehoord, het was beleid van de stichting Free Nature dat dit niet gedaan werd. Ze gaven wel aan dat de stichting zorgplicht had voor de dieren. Wij zijn van mening dat die zorgplicht aanzienlijk tekort schiet.

Wij hebben de melding uitgezet bij de NVWA en de Dierenpolitie.

Meer Acties

Wilt u meer weten met welke acties we momenteel bezig zijn, dan kunt u ons volgen via Facebook. Klik hier om naar onze Facebook pagina te gaan. Vergeet niet op ‘volgen’ te klikken op de Facebook pagina, zodat u altijd weet welke acties wij voeren.